Ostao bez ukradenih drva i bez oružja!

Iako je sredina tjedna i tek običan radni dan Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske rade bez zastoja. Rade i lopovi jer se krade i „kraducka“ sve čega se lopine domognu. Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom iz Čanka, općina Plitvička Jezera, zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Vremešni je majstor „mrknuo“ u Kozjanu 17 stabala bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Korenici, koje je pokušao odvesti, ali su ga u naumu spriječili policijski službenici. A kad je već krađom uprskao stvar, u sklopu kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je doma neovlašteno posjedovao lovačku pušku, dvije električne detonirajuće kapisle i 18 komada lovačkog streljiva. Tako je izgubio drva i oružje, ali će dobiti podeblju globu, a možda i zatvor.

Čini se da su nakon Otočana i Gospićani sve revniji pri povratku naoružanja i streljiva. Jučer je jedan građanin dragovoljno predao tri ručne bombe koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
PU ličko-senjska i dalje poziva građane da se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.
L. O.

Nastavak ispod oglasa