Da se još jednom osvrnemo na izborne rezultate na mjesnim odborima u Brinju. Ponukani analizom na jednom portalu, istine radi,ponovit ćemo i službene rezultate.
Hvale se sami pa da ih pohvalimo i mi. Senzacionalan rezultat HDZ-a, pobijedio u tri mjesna odbora gdje nisu imali protukandidata! Od 2590 osvojili 160 glasova, odnosno velebnih 6 %.

Mora se priznati da je HDZ senzacionalan rezultat postigao u 3 mjesna odbora i to je u svakom slučaju rezultat za nacionalnu pažnju. Tamo je Šutićev i Ružićkin HDZ uspio što rijetko kome može uspjeti. Pobijedio je, nikoga drugoga, nego sam sebe. Naime, u ta 3 mjesna odbora HDZ nije imao protivnika odnosno nije bilo liste niti HSS-a, niti stranke LiPO. Dvojac Šutić-Ružić uvjereni su da će im i sam predsjednik stranke Andrej Plenković, osobno čestitati na rezultatu u kojem nisu imali protivnika i zamislite, pobijedili su.

PRVI PORAZ HDZ-a:
Krenimo sada s istinom. HDZ je imao protukandidate u 5 mjesnih odbora,pa krenimo redom:
-U mjesnomi odboru Križ Kamenica,uvjerljivo je trijumfirao HSS koji je dobio 58,33 % glasova, a HDZ 41,67% glasova. Stranka LiPO u ovom mjesnom odboru nije niti imala kandidata!

DRUGI PORAZ HDZ-a:
U mjesnom odboru Brinje I. stranka LiPO ima 27,88 % glasova, a HDZ 19,47% glasova.
U mandatima ovdje je HSS osvojio 2 mandata, LiPO-1 mandat, a HDZ -0 mandata.

TREĆI PORAZ HDZ-a:
U mjesnom odboru Brinje II. stranka LiPO je osvojila 23,61 % , a HDZ 19,44%.
U mandatima HSS – 2, LiPO-1, HDZ-0 mandata.

ČETVRTI PORAZ HDZ-a:
U mjesnom odboru Križpolje stranka LiPO 25%, HDZ 13,54%.
U mandatima HSS – 2, LiPO-1, HDZ-0 mandata.

PETI PORAZ HDZ-a:
U mjesnom odboru Stajnica stranka LiPO 28,79%, a HDZ 25,75 %.

Da rezimiramo, gdje god im se pojavila stranka LiPO, nisu osvojili niti jedan mandat .

Napominjemo radi točnosti da smo ovdje prezentirali službene rezultate!

Mnogi HDZ-ovci u Brinju ovakav katastrofalan rezultat HDZ-a pripisuju dr.sc. Branislavu Šutiću prof. i i dr. sc. Vlatki Ružić dipl. oec. jer je to dvojac koji, a o tome govore HDZ-ovci, pokušava kadrovirati i voditi politiku brinjskog HDZ-a. Navodno spomenuti dvojac nije omiljen ni kod načelnika Fumića kojemu zapravo i paše ovakva situacija u HDZ-u općine Brinje. Generalni zaključak izbora za mjesne odbore, prema službenim podacima može se istaknuti u sljedećoj činjenici;Gdje god su imali protukandidate, poraženi su!- Bilo bi zanimljivo da sami pogledate analizu na jednom portalu. To ne možete naučiti ni na beogradskoj čaršiji. HDZ pokušava prisvojiti Fumićev postotak! A to podsjeća na onu, dok je još postojao SSSR:-”Nas i Rusa 300 milijuna”, govorili su Srbi, (293 milijuna Rusa i 7 milijuna Srba).

L.O.