Otkazan Hideout Festival koji se krajem lipnja trebao održati na Zrću

FOTO: Hideout festival

Kako je i službeno potvrđeno, otkazan je Hideout Festival, jedan od najposjećenijih, ali i najprofitabilnijih festivala na Zrću koji se trebao održati od 21. do 25. lipnja, javlja Radio Pag.

Organizatori su već postavili najavu za Hideout Festival za iduću, 2021. godinu, koji će se održati od 20. do 25. lipnja. Proteklih godina na Hideout Festival dolazilo je tisuće mladih iz cijelog svijeta, a prevladavali su Britanci. Otkazivanje Hideout Festivala veliki je udarac za Zrće, ali nije pretjerano iznenađenje, jer je, zbog pandemije korona virusa, malo tko očekivao kako će, ne samo na Zrću, nego i na cijelom Jadranu, sve biti kao prijašnjih godina.

Nastavak ispod oglasa

Na službenim stranicama Hideout Festivala navodi se:
“Želimo vam zahvaliti na strpljenju i potpori dok ste čekali da evaluiramo situaciju i istražimo svaku opciju u ovom teškom vremenu za sve nas. Nakon što smo pregledali posljednje preporuke britanske i hrvatske Vlade, u najboljem interesu za naše posjetitelje i zaposlenike, odlučili smo otkazati ovogodišnji Hideout Festival. Svi oni koji su kupili karte i aranžmane mogu dobiti puni povrat ili prebaciti kupljeno za festival koji će se održati sljedeće godine od 21. do 24. lipnja 2021. godine.”

Nakon otkazivanja Hideout Festivala, pitanje je što će biti s ostalim najavljenim programima na Zrću. Za sada nema najava o otkazivanju ili promjeni termina održavanja bilo kojeg drugog ljetnog programa. Prvi nakon otkazanog Hideouta je Festival Spring Break Europe koji će se održati od 29. svibnja do 1. lipnja. No, održavanje tog, kao i svih drugih ovogodišnjih festivala na Zrću, ipak će ovisiti o razvoju pandemije, odnosno hoće li se do ljeta pobijediti korona virus.

L.O.