-
-

Tragom bombastičnog naslova Slobodne Like nedvojbeno smo utvrdili:
LAŽE POPOVIĆ, A NE MILINOVIĆ!

Tupave izmišljotine portala Slobodna Like i glavnog urednika i borca za legalizaciju laži Željka Popovića odavno nisu novost. Fascinantno je s koliko žara i s kojom lakoćom taj moderni barun Minhauzen sriče svoje senzacije mašući pri tom iskaznicom Hrvatskog novinarskog društva kao krucijalnim dokazom svojih nepostojećih kvaliteta. Zadnjom krađom našeg teksta o ambulanti protiv boli genijalni je novinar zaradio još jednu tužbu, a kako stvari stoje, od javnosti još jednu packu zbog bolesnih izmišljotina.
Naš je tekst ukrao i uresio ga naslovom: „CIJEPLJENI NA LAŽI, A OD SADA I NA BOLI ! – ČELNIŠTVO BOLNICE GOSPIĆ – Milinović je lagao“. Na otvaranje ambulante stigao je samo jedan novinar, ali ne i legendarni Popović. Ali je on nakon toga, kako tvrdi, nazvao Upravu gospićke bolnice.
„Uprava Opće bolnice u Gospiću demantirala je navode bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića koji je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine najavio ukidanje gospićke bolnice. Iz uprave bolnice medijima su demantirali Milinovića sasvim optimističnim vijestima na zadovoljstvo građanima“ piše Popović. Njegove informacije uglavnom su puke izmišljotine, ali smo ipak nazvali ravnateljicu Opće bolnice Gospić dr. Sandru Čubelić. Evo što nam je rekla.
-Nitko me od novinara nije zvao toga dana (12. 3. 2014.), a kamoli da sam davala nekakve izjave. Što se tiče novinara Željka Popovića, za njega sam čula, ali ga nikada nisam upoznala niti se čula s njim telefonom. Potpuna je neistina da sam izjavila to što novinar Popović navodi. Upravo suprotno- slažem se s tvrdnjom dr. Darka Milinovića rečenoj na zadnjoj Županijskoj skupštini po kojoj će našoj bolnici itekako štetiti ukoliko ostanemo bez 50 kreveta. Prema sadašnjem stanju stvari i recesijskim rezovima naša će bolnica ovu godinu završiti s oko 10 milijuna kuna gubitka. Dakle, ne da nisam dala izjavu kakvu mi imputira portal Slobodna Lika, nego tvrdim sasvim suprotno, kako sam i rekla, zaključuje ravnateljica dr. Sandra Čubelić.
Tako nas je slobodni Željko Popović (ali čini se ne zadugo zbog jedne ozbiljne tužbe) opet bezuspješno htio informirati na sebi svojstven način. Niti je zvao upravu bolnice, niti je dobio relevantne informacije na bilo koji drugi način. Od lika koji se neprestano kune u istinu teško je bolje i očekivati. Struka kaže (i treba joj vjerovati) da je najopasnije kada lažov sam počne vjerovati u svoje laži.

L. O.