Otkriven uzrok teške prometne nesreće – Kamion udario u zaustavljeni auto bez postavljenog trokuta

0

Prometna nesreća u kojoj je u 8,50 sati na državnoj cesti D1 kod Pećana poginula jedna osoba, a jedna je lakše ozlijeđena dogodila se kad je vozač (20) teretnog vozila u blagom desnom zavoju udario u zaustavljeni osobni automobil u istom kolničkom traku iza kojeg nije bio postavljen trokut, a magla je smanjivala vidljivost, priopćila je u utorak Policijska uprava u Gospiću.

Po riječima glasnogovornice Maje Brozičević, očevid na dionici državne ceste broj jedan kod Pećana, mjesta na prijevoju Gorici u općini Udbini, pokazao je da mjesto na kolniku na kojem se automobil gospićke registracije zaustavio nije bilo označeno trokutom upozorenja, što je, uz smanjenu vidljivost zbog magle, bio uzrok da se kamion zagrebačkih registracija nije na vrijeme zaustavio te je udario u automobil.

Oglas

Policija je najavila kaznenu prijavu protiv 20-godišnjeg vozača kamiona iz Vrginmosta, a Općinsko državno odvjetništvo iz Gospića, nakon provedenog očevida, izdalo je nalog za obdukciju poginulog vozača osobnog automobila. Potvrđeno je da je 59-godišnji vozač osobnog automobila iz Korenice umro od ozljeda na mjestu nesreće, a njegova 58-godišnja suputnica, također iz Korenice, lakše je ozlijeđena.

H