Otočac – Biskup Bogović razgledao radove ovogodišnje kiparske kolonije

2

Prošlog vikenda Gospićko-senjski biskup mons.dr.Mile Bogović u sklopu posjeta gradu Otočcu i župnoj crkvi Presvetog Trojstva razgledao je s desetak svećenika iz Otočkog, Ogulinskog, Slunjskog i Senjskog dekanata radove , osam kamenih blokova s povijesnim osobama od 9 – 15. stoljeća, a koji su isklesani za vrijeme Međunarodne kiparske kolonije “Gacka 2010″,u Otočcu, u srpnju mjesecu ove godine.

( Knez Borna 818 – 821, Žikmund Frankopan, otočki biskup – Vinko De Andreis 1493 – 1520, Baščanska ploča 1100, Dujma II. Krčkog i dr…)

Oglas

Mons.Bogović kao povjesničar i dobar poznavatelj glagoljice pozitivno je iskomentirao svaki isklesani kamen, i izrazio zadovoljstvo provizornim postavljanjem kamenih blokova uz šetnicu u blizini župne crkve.

Ova godina je uvodni, početni četverogodišnji ciklus oplemenjivanja kamenih blokova koje će se postaviti u park između crkve Presvetog Trojstva u Otočcu i župnog stana, a cijeli projekt će se realizirati u četiri godine, po osam kamenih blokova svake godine , pod nazivom „Park hrvatske memorije „ u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Pokrajine Gacke.

bib