Otočac dobiva javnu vatrogasnu postrojbu

Iako grad Otočac ima stoljetnu tradiciju vatrogastva i DVD Otočac je jedno od triju najstarijih vatrogasnih društava u Hrvatskoj, na sjednici Gradskog vijeća Otočca vijećnici su upoznati s pokretanjem inicijative po kojoj će grad Otočac uskoro dobiti javnu vatrogasnu postrojbu. Postupak osnivanja javne vatrogasne postrojbe u osnivanju je, čime bi se otvorila nova radna mjesta (oko 18), a ne bi se ugrozila opstojnost djelovanja Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Nastavak ispod oglasa

Inače, u Hrvatskoj djeluje 65 (od 66 registriranih) profesionalnih javnih vatrogasnih postrojbi, kojima je uposlen je 2.351 vatrogasac.

Na sjednici GV Otočca predsjednik VZ grada Otočca Ivan Marković i tajnik DVD Otočca Davor Matasić podnijeli su izviješće o radu za 2012. godinu, na što je stavljena opaska da izvještaj treba biti iscrpniji i financijski pregledniji, uz predočenje financijskih kartica kako bi se moglo pratiti trošenje sredstva. Postavljen je upit o opravdanosti  sezonskog zapošljavanja vatrogasaca na što se troše velika financijska sredstva.

D.P.