Otočac dobiva novu kanalizaciju i vodoopskrbni sustav

Grad Otočac nema novaca, ne drži ga u čarapi, i ne spava na njemu kao pojedini gradovi. Mi raspoloživa sredstva, novce, nastojimo ulagati u infrastrukturu grada, u razvoj grada a time i u što kvalitetniiji život svakog stanovnika naše sredine“ – kazao je danas gradonačelnik Otočca Mario Barković, osvrćući se na pojedine medijske natpise kako je grad pred bankrotom i sl., a obilazeći u pratnji suradnika radove na izgradnji magistralnog vodovoda vodoopskrbe i odvodnje Donji Grad – Staro Selo i izgradnju fekalne kanalizacije kroz Gornju i Donju Dubravu te Sajmišnu ulicu.

Od nekadašnje Chosmochemije, preko ulice Ive Senjanina, Petra Zrinjskog i Fortičke ulice izvode se od studenog 2011. godine radovi koji su do sada obuhvatili oko 580 metara izgrađenog vodovoda, kanalizacijskog sustava te sustava oborinske odvodnje. Sredstva za izgradnju kanalizacije i izgradnje vodovodnog sustava osigurale su Hrvatske vode dok Grad Otočac financira radove izgradnje oborinske odvodnje. Ukupno je za ove radove koji bi trebali biti gotovi u svibnju osigurano 2,5 milijuna kuna.

Gradonačelnik Barković i pratnji dir. „Komuinalca“ Otočac Nikole Dasovića i suradnike obišao je radnike čakovečke tvrtke
„ Tigra“ koji izvode radove i iskazao zadovoljstvo kvalitetom do sada izvedenih radova. Uskoro slijede poslovi priključivanja kućanstava na fekalnu kanalizaciju kao i na vodoopskrbni sustav.

Kako smo doznali od gradonačelnika Barkovića, domaćinstvo sa preko 200 kvadrata površine priključak na javnu kanalizaciju platilo bi oko 5 tisuća kuna, zavisno o udaljenosti od samoga priključka, što će biti omogućeno plaćanjem na rate.

Tijekom dana gradonačelnik Barković sa suradnicima je obišao Gornju i Donju Dubravu te Sajmišnu ulicu izjavivši da je do sada izgrađeno 2653 metara fekalne kanalizacije i preostaje još 800 metara, što će sa sanacijom ceste i poslovima priključivanja domaćinstava biti gotovo do prve polovice lipnja. Inače, Hrvatske vode i otočki Komunalac za ovaj posao izdvojili su 3,4 milijuna kuna.

Moramo napomenuti i podatak da je Grada Otočac jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj pa i šire koji ima kvalitetno rješenu kanalizacijsku odvodnju u užem središtu grada, što uveliko prodonosi kvaliteti življenja u urbanoj sredini“ – istaknuo je direktor Nikola Dasović.

Dražen Prša