Otočac domaćin konferencije o projektu Erasmus+

0

Gacko pučko otvoreno učilište iz Otočca najavilo je za utorak, 17. studenoga održavanje konferencije za medije povodom odobrenog Erasmus+ projekta: Mreža UNESCO kulturnih prostora“. Konferencija će se održati u 12 sati u maloj dvorani Učilišta.

Kako stoji u pozivu medijima Europa je širom svijeta prepoznatljiva po bogatim kulturnim vrijednostima, uključujući nematerijalnu kulturnu baštinu. U ovom projektu sudjeluje osam iskusnih organizacija iz europskih zemalja: Latvija- Zaklada za etničku kulturu Suita, Estonija – Zaklada za kulturni prostor Kihnu i nevladina organizacija Setoma, Republika Sjeverna Makedonija – ICTM Nacionalni odbor Makedonije, Gruzija – Gruzijski centar za umjetnost i kulturu, Italija – Sveučilište u Cagliari-, Portugal-Municipio de Idanha-a-Nova i Hrvatska  koju predstavlja  Gacko pučko otvoreno učilište Otočac.

Nositelj projekta je Zaklada za etničku kulturu Suita- Latvija.

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac partner je ovog projekta koji ima zajednički cilj s nositeljem i  partnerima, a to je održavanju tradicije i tradicijske kulture. Ovaj projekt je razmjena metoda, pristupa, prakse među organizacijama i državama sudionicama gdje će se realizirati zajednički treninzi u svim partnerskim zemljama s raznolikim programom kako bi se pružila sveobuhvatna slika stanja u svakoj zemlji u regiji. 

Projekt je odobren u iznosu od 250,472 EUR. Na ovoj medijskoj prezentaciji će o  projektu govoriti ravnateljica Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac Nada Avsec, dr.sc. Joško Ćaleta, Institut za etnologiju i folkloristiku, Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu za očuvanje nematerijalne baštine Republike Hrvatske, organizatorica kulturnih programa Vera Dasović i članica ansambla Harmonija disonance Franka Kovačević.

L.O.