Otočac drugi na Jadranskim igrama u Viru

Orada, komarča, lovrata ili podlanica, sve su to različita imena koja krase jednu od najukusnijih riba na Jadranu, a svako se primorsko mjesto voli podučiti kako je upravo njihova – i najbolja. Na Jadranskim igrama ova kraljevska riba doživjela je metamorfozu u ljudskome obliku te je upravo njeno ime preuzela pobjednička ekipa, Paške podlanice.
-Podlanica je jedna krasna riba, mi je svi volimo pojist, i zato smo odlučili da se upravo po njoj i nazovemo. Vidite i sami; donila nan je sriću – pobijedili smo večeras, pa kako je ne bi volili!, sa osmijehom na licu rekao nam je Bisero Radan, ponosni kapetan pobjedničke ekipe.
Nakon Karlobaga i Tkona na otoku Pašmanu, sinoć je nastavljen kvalifikacijski ciklus Jadranskih igara za drugu regiju koja gravitira Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji. U Viru se tako okupilo pet ekipa koje su branile boje raznih dijelova lijepe naše.
U letećem vaterpolu, mošarci, ribarskim kašetama i povlačenju konopa do posljednjeg su se daha borile dvije domaće ekipe s Vira, pobjednici iz Karlobaga – ekipa Otočca, gosti sa susjednog otoka Paga te ekipa Slatine koja je stigla iz Krapine, postavivši tako presedan u Jadranskim igrama. Ovo je, naime, bio prvi put da u natjecateljskom dijelu sudjeluju igrači iz Krapinsko – zagorske županije.
-Čast nam je sudjelovati na Jadranskim igrama, a iako se radi većinom o morskom terenu, pokazali smo kako Zagorci itekako dobro znaju zaplivati i zaroniti kad treba. Večeras smo ostvarili treće mjesto, a pobjedit ćemo kada budete krenuli sa Zagorskim igrama, onda nam nema ravnih, rekao nam je Boris Čačić, simpatični kapetan ekipe Slatina.
Lino Jadranske igre protekle su u znaku žustre i napete borbe dviju ekipa, Dojčlandske Hrvatske i Ekipe s Jadra. Dok su mališani iz potonje ekipe predstavljali domaći teren, Dojčlandska Hrvatska okupila je šaroliko društvo iz Zagreba, Vira i Njemačke. Internacionalni predznak doveo ih je i do ukupne pobjede, a svojim su kućama otišli i sa slatkim nagradama, poklon paketima Podravke, generalnog sponzora Jadranskih igara.
Već sutra, 15. Srpnja, Jadranske igre odlaze po nove pobjednike, u obližnji Sukošan, s početkom u 19 i 30 h. Vidimo se na Jadranskim!

VIR, KVALIFIKACIJSKI SUSRET REGIJE 2, JADRANSKE IGRE, KONAČNI POREDAK:
Paške podlanice, Pag, 34 boda
Otočac, Otočac, 21 bod
Slatina, Krapina, 16 bodova
Zuhra i žohari, Vir, 15 bodova
Kišne gliste, Vir,4 boda