Naslovnica Gospodarstvo Otočac – Gradska kasa slabo se puni

Otočac – Gradska kasa slabo se puni

12


Na stalnom stručnom kolegiju gradonačelnika grada Otočca razmatrano je izviješće o realizaciji punjenja gradskog proračuna tijekom prvih šest mjeseci 2011. godine , koji se po sadašnjim pokazateljima ne puni kako je proračunom planirano.

Gradska „ kasa“ nije popunjena planiranim sredstvima, tako je u šest mjeseci u proračunu tek 11 milijuna kuna od 34 milijuna koliko je bilo planirano. Problemi su očiti sa brojnim naplatama, no kako kažu u gradskoj kući, uvjereni su da će se u drugoj polovici godine potraživanja uredno podmiriti.

Ono što posebno može radovati je podatak da će stanovnici Gorića dobiti vodu. Naime, donesena je odluka o početku javne nabave što se odnosi na izgradnju javne vodoopskrbe u naselju Gorići u dužini od 2,7 km. Vrijednost radova iznmosila bi oko 500.000 kuna od kojih bi grad i resorno ministarstvo učestvovali sa približno istim financijskim sredstvima.

Kako već godinama nije rješen problem sa dimnjačarskom službom u Otočcu, na stručnom kolegiju prihvaćen je prijedlog odluke o pokretanju postupka davanja koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području grada Otočca čija bi godišnja koncesija iznosila 3000 kn. Zainteresiranih za obavljanje dimnjačarskih poslova ima, ponajviše iz Zagorja i riječkog područja što će zasigurno rješiti probleme sa nepostojanjem dimnjačarske službe.

Dražen Prša

12 Komentari

  1. Koliko Vam se puni blagajna vidi se da na stolu nema više skupih sokova, nego bokali s običnom vodom…. i to je stvarnost….

  2. blagajna se puni kakos e puno,a gdje je novac od drzava namjenjen zupanijama i razvoju istih? u gospicu!bingo!!!

  3. inace je ekonomska logika ako nema sredstava ili povecaj prihode(novi prirezi ,porezi ,nameti itd ,)ili smanjiti troskove (vozni park savjetnici reprezentacija,broj zapolsenika,itd,inace ekonomska znanost kaze da novac ulozen u potrosnju je izgubljen ,dok se onaj ulozen u razvoj visestruko ispati,nazalost ,kod nasih gradova u vecini slucajeva nema dosta ni za tekucu potrosnju ,a kamoli za kaakv razvoj ,investicije itd…

  4. Večeras čujem da plaće u Domu za starije i nemoćne nisu isplaćene za 4,5,6 i 7 mjesec. Dali je to istina i Vaša supruga je tamo zaposlena. Navodno ravnateljica Doma gospođića Krpan je čak i zaprijetila zaposlenicima da nesmiju o tome govoriti. A što je tek s dugom od 300 tisuća kuna koliko duguju Ćamaru za hranu za tri mjeseca dok im nije kuhinja proradila ?

  5. Na isti nacin na koji ste prislili Hrvatske ceste u vraćanju spomenika možete stisnuti Dom za starije i nemoćne. Ljudske sudbine su u pitanju!

  6. da istina je da nisu dobie placu u domu za starije i nemocne,ali je to sad rjeseno i obecano je da ce sve biti isplaceno do kraja godine…onaj tko je primljen preko veze i HDZ-a mora i slusat diktat i naredjenja HDZ-a i ne smije se buniti,a gradonacelnik je rekao da je sad stvar rijesena ,,,,,

  7. navodno jeI.Krpan doslovno kazala,što se bunite,kako vas nije sram,znate dobro preko koga ste primljene(župan milan jurkovic) i na koji nacin i kome sad nanosite politicku stetu ako budete pricale okolo protiv zupana i hdz-a itd…

  8. Pa to je za ne vjerovat,”obecano je da ce sve biti isplaceno do kraja godine…”a odakle Nenade ti to znaš,pa napiši malo više o tome,kako će ljudi živjeti bez redovnih mjesečnih prihoda,kako je došlo do toga i tko je kriv…Neka i portal nešto napiše o tome.

  9. pa ja znam o tome od supruge ,koliko znaju i druge djelatnice,osim jednog neformalnog razgovora sa gradonacelnikom gdje je on rekao da je to rijeseno i da ce sve biti uredno ispaceno,mislimd a su se sad spojili ti domovi,i da ce Ministarstvo i zupanija tu pomoci oko tog rjesavanja,situacija je teska ,blokirani su racuni,ovrhe,mnoge djelatnice imaju kredite itd ,nadajmo se da ce se stvar pokrenuti!!!!

Comments are closed.