Otočac – Misa za sve poginule Hrvatske branitelje

Danas na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik predvodio je misu zadušnicu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu u 9,00 sati za sve poginule i umrle branitelje, ali i za sve koji su položili život na oltar Domovine.

U homiliji mons.Šporčić istaknuo i višestruko crkveno značenje uz Dan domovinske zahvalnosti; 5. kolovoza Crkva stoljećima slavi kao dan posvete rimske bazilike svete Marije Velike koju je papa Siksto III. posvetio Bogorodici, na spomen dogme o Marijinom Bogomaterinstvu proglašene u Efezu 431. god. Uz taj datum Hrvati časte Gospu Velikog hrvatskog krsnog zavjeta kao spomen jubileja Trinaest stoljeća kršćanstva u Hrvata.

Nastavak ispod oglasa

Danas se na misi spominjemo “naših boraca koji su prvi pošli u borbu sa zlim i zlom”. “Pobijedili su okupatora, izvojevali su slobodu i položili živote. Iz njihove krvi rođena je Hrvatska. Dali su za Hrvatsku najbolju snagu, svoje zdravlje i na koncu živote”.

Euharijstijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je s.Krešimira Vuleta.

Prije mise predstavnici Grada, ratnih postrojbi grada Otočca – udruga proizašlih iz Domovinskog rata, političkih stranaka, položili su vijenac i zapalili svijeće ispred središnjeg gradskog križa kod crkve, a nakon čega je mons.Šporčić predvodio molitvu i odrješenje grijeha za sve podinule u Domovinskom ratu.

U 10, 00 sati bilo je polaganje vijenaca i paljene svijeća kod spomenika braniteljima u Zalužnici, a molitvu i odrješenje grijeha predvodio je mons.Tomislav Šporćić.

( b )