Dalibor Talajić

Book caffe Paradiso Otočac najavljuje novo književno druženje u u petak, 7. veljače u 18.30 h.

Ovoga puta u Otočac dolazi poznati autor, Dalibor Talajić, sa knjigom Most ponad burne rijeke čije stranice kriju toplu ljudsku priču o velikoj borbi jednog malog tatinog borca. Dirljiva je to ispovijest oca o dječaku zatvorenom u svoj unutarnji svijet koji je pronašao način kako doprijeti do djeteta unatoč poremećaju iz autističnog spektra. 

Talajićeva majka bila je jedna od najvećih opernih pjevačica sa ovih prostora, pok.Ljiljana Molnar – Talajić. A kako su geni barem 30 posto svih nas, negdje u dubini bića Radames je tijekom terapije prepoznao bakin glas koji ga je iscjeljivao. 

„Ključ za vrata vječnosti je život dostojan pamćenja “ citat je pod kojim počiva ova glazbena diva, a osim prekrasne glazbene karijere potvrda istinitosti ove tvrdnje stigla je i nakon terapije glazbom njezinog unuka.  

Spomenuta knjiga izdana je u nakladi Beletre, tvrtke za izdavaštvo, trgovinu i medijska istraživanja. Svojim izdavačkim programom ova nakladnička kuća prati i afirmira stručne i talentirane pisce koji nam svima mogu pomoći u suočavanju sa aktualnim i budućim izazovima.

Beletra je poznata po afirmaciji produktivnih autora od kojih su neki već dobro poznati javnosti. Beletru vodi Sandra Pocrnić Mlakar, psihologinja, urednica u izdavaštvu i novinarka. Sat vremena prije zakazanog predstavljanja knjige u book cafe-u Paradiso, svi zainteresirani mogu razgledati cjelokupnu ponudu Beletre kao i kupiti pojedine naslove po akcijskim cijenama. 

Domaće snage ovoga puta dolaze iz Gospića. To je Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“. Već desetak godina bave se aktivnostima podizanja kvalitete života i unaprijeđenja medicinske, zakonodavne i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, promicanjem ljudskih prava svojih korisnika kao i njihovim aktivnim sudjelovanjem u društvu. Udruga „Pčelice“ trenutno broji 26 članova, a poremećaji iz spektra autizma o kojima će u petak biti riječ, spadaju i u njihovo područje interesa. 

Knjiga Most ponad burne rijeke u sebi krije mnogo više nego se na prvi pogled čini; nudi glasno razmišljanje autora o raznim životnim izazovima, nudi rješenja za svakodnevne probleme svih nas, nudi uvid u najskrivenije kutke čovjekove duše koja se najprije stisne i prestraši a na kraju preskoči zidove koji su se pred njom podigli. 

Veselimo se novom druženju sa zanimljivim gostima, svi ste dobro došli, poručuju iz Book cafea Paradiso Otočac.

L.O./PO