Otočac – Obilježavanje Dana policije

0

Policijski službenici Policijske postaje Otočac , tradicionalno su ususret svetkovini svoga zaštitnika Sv.Mihovila, svečano obilježili svoj dan.

Kao i uvijek, najprije su se prisjetili onih koji su dali svoje živote u obrani domovine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u gradskom grublju Otočac kod glavnog križa, u 10.30 sati,   a vijence i svijeće su položili osim djelatnika PP Otočac i njihovog načelnika Mladena Kranjčević sa suradnicima i  župan Ličko-senjski Milan Jurković, gradonačelnik Otočca Mario Barković sa zamjenikom Hrvojem Ostović, Općinu Brinje predstavljali su načelnik Ivica Mesić, zamjenik Joso Vuković i predsjednik Vijeća Zlatko Fumić, izaslanstvo HV, udruga proizišlih iz Domovinskog rata HVIDR-a, UHDDR-a  i roditelji poginulih policajaca.

Oglas

Službu riječi i odrešenje grijeha vodio je mons.mr.Tomislav Šporčić – generalni vikar biskupije i Otočki župnik.

U crkvi Presvetog Trojstava služena je sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje policajce u Domovinskom ratu. Predvoditelj misnog slavlja bio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik, uz suslavitelja vlč. Josipa Štefančić župnika iz Križpolja, Lipica i Stajnice i don.Juru Ladišić pastoralnog suradnika za slijepe i slabovidne – svećenika u miru.

U svom nagovoru mons.Šporčić je govorio o obnovljenom kalendaru i blagdanu Sv.Mihovila, te kazao kako je Sv.Mihovil  vrhovna glava nebeske vojske. Vanjski rat je donio veliko zlo, koji se zbivao na ovim prostorima gdje mi živimo. Trebalo je izdržati, trebalo se boriti a sotona vodi neprestano svoj rat. Mi živimo u svijetu koji je obuzet zlima, ne gubimo nadu, ne odustajmo od borbe. Najopasnije je povlačiti se i predati se. Danas se najviše naglašava zlo i slabosti pojedinca, čovjeka i vjernika. Da su naši branitelji odustali ne bismo danas ovdje mogli slaviti hrvatsku Domovinu na kršćanski način. Hvala svima koji su dali svoje živote u obrani Domovine.

I.B.