Otočac – U posjetu Domu za starije i nemoćne

0

Svima nam je potrebno malo pjesme i radosti – posebno u blagdanskim danima.

Članovi KUU-e «Gacka» Ličko Lešće stoga već nekoliko godina na blagdan Sv. Stjepana posjećuju štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Otočac. Pjesmom, svirkom, smijehom ovim ljudima starije dobi i krhkoga zdravlja oživljavaju vedrinu duha i unose dašak radosti i, makar jednokratni, «izlet» iz jednolične svakodnevice.

Oglas

Nije nam ni teško ni naporno nastupati ovdje, slažu se članovi KUU-e «Gacka», malo našeg truda i dobre volje, te dva – tri sata utrošenog vremena ovim ljudima znači puno. Zvuci tambura i domaće pjesme podsjećaju ih na mlade dane i neka bolja vremena. Očekuju nas svake godine, znamo čuti «Na Stipanju ćedu nan doć Lešćerani», iskreno se raduju i uistinu su zahvalna publika.

Nije li to, ostalom, pravi božićni dar koji se, doduše ne uklapa u danas sveprisutniju blagdansku potrošačku groznicu, ali je besplatan – dar od srca.

O tome je prilikom ovogodišnjeg posjeta folkloraša Domu govorio i prof. dr. Milan Šimunović prof. na Teologiji u Rijeci;
Rekao je kako su članovi KUU-e «Gacka», pjevači, plesači i svirači svoj dar dobili od Boga te su ga i dužni dijeliti s drugima.

Uz dr. Šimunovića i članove KUU-e «Gacka» na blagdan Sv. Stjepana štićenike Doma za starije i nemoćne i ove je godine posjetio i lešćarski župnik vlč. Ivica Miškulin.

J.J.B.