Otočac – Priprava i proslava svetkovine Velike Gospe

0

Ovaj tjedan pozvani smo na pripravu i proslavu svetkovine Velike Gospe ili blagdana Marijina uznesenja.

U vezi pripreme naglašavamo ovaj program:

U ponedjeljak, utorak i srijedu sv. Misa je u župnoj crkvi Prevetog Trojstva.  Prije sv. Misa prigoda je za sv. ispovijed.

U srijedu poslije mise je Euharistijsko klanjanje.

U četvrtak u 18,30 sv. misa je u crkvi Majke Božje u Poljicima. Prije sv. Mise u 18 sati bit će molitva krunice.

U petak u 17 sati bit će pobožnost Križnog puta na Fortici – predvodi župnik. Po završetku križnog puta (u 18 sati) bit će sv. Misa u kapelici Gospe žalosne na Fortici.

U subotu u Otočcu neće biti sv. mise. U 16 sati  ispred župne crkve polazit će autobus za Krasno koji će se nakon večernjeg bogoslužja bdijenja vraćati u Otočac. Oni koji kane putovati autobusom neka se jave osobno u Župni stan ili u sakristiji župne crkve ili tel. 771-261 ili mob: 091/537-4025.

Na Krasnu u subotu u 16 sati počinje ispovijedanje. U 19 sati je pobožnost Križnog Puta, u 20 sati je sv. Misa i Euharistijsko klanjanje – predvodi mons.mr.Tomislav Šporčić – generalni vikar biskupije.

15. 8. 2010. Krasno – Na Krasnu proslava Gospe Krasnarske, zaštitnice Gospićko-senjske biskupije. Misu na sam blagdan u 11 sati predvodi riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, zajedno s biskupom Gospićko-senjskim mons.dr.Milom Bogović.

U 16,00 sati na Krasnu će biti druga sveta misa.

15.8. 2010. – u crkvi Majke Božje na Poljicima na Veliku Gospu svetu Misa će biti u 18,00 sati. Prije nego počne sveta misa moliti će se krunica i biti će prigoda za ispovijed.

Svetu Misu predvoditi i propovijedati će vlč.dr.Richard Pavlić.

www.zupa-otocac.hr