Naslovnica Crna Kronika Otočac: Puška skrivena u grmlju svega dvadesetak metara od mjesta eksplozije mine

Otočac: Puška skrivena u grmlju svega dvadesetak metara od mjesta eksplozije mine

2

OTOČAC – Nakon prvotnih informacija oko stradavanja četvorice muškaraca u minskom polju nedaleko od sela Dabar, danas su na vidjelo izašle nove činjenice koje stubokom mijenjanu okolnosti vezane uz ovu tragediju. Pojašnjene su neke nedoumice. Prema prvim nalazima istrage koju su proveli Dušan Šporčić, sudac istražitelj Županijskog suda u Gospiću i djelatnici PU Ličko-senjske, Danijel Pintar (29) je poginuo, dok su braća Tihomir (25) i Mihovil (30) Šepac, te Tomo Rajković (45) ranjeni prilikom aktiviranja mine «PROM 1» zaostale iz Domovinskog rata u šumskom predjelu nedaleko od sela. Prve su informacije govorile kako su se u predvečerje netom prije stradavanja kretali šumom u potrazi za gljivama. Na mjestu tragedije nije pronađeno vatreno oružje, a i ozlijeđeni su dali takve izjave. Djelatnici PU Ličko-senjske nastavili s istragom i kako nas je izvijestio načelnik PU Ličko-senjske Željko Jurković policiji je bilo sumnjivo da se četvorica ljudi u predvečerje upute u šumski predio s jasno istaknutim natpisima «Mine!». Izvidom ovog opasnog terena policijski su djelatnici ipak pronašli lovačku pušku koja je prema neslužbenim podacima pripadala poginulom Danijelu Pintaru. Puška se nalazila skrivena u grmlju svega dvadesetak metara od mjesta eksplozije, a naknadno će se otkriti tko je od ranjenih lovaca unatoč tragičnim okolnostima ipak sakrio oružje od policije. Neki od stradalnika članovi su mjesnog lovačkog društva ipak ostaje nedoumica zbog čega se i nakon tragedije nastojala prikriti činjenica da se sve ovo dogodilo prilikom lova.

H.J.

2 Komentari

  1. Jako dobar i informativan članak, no ipak sam i dalje mišljenja, da je u ovom slučaju centralno pitanje: “Koliko vremena je prošlo od eksplozije mine i do zvanja (a ne stizanja) hitne pomoći?”

    Kao kod svake smrtne nesreće treba ispitati dali je pasivnost pojedinaca uzrok pogiblja mladoga oca i lovca Danijela Pintara.

    Nadam se da će Pintarova mlada udovica i majka 14 dana stare bebe s dobrim odvjetnikom saznati dali je njezin suprug mogao biti spašen da je pomoć nekoliko minuta poslije eksplozije bila nazvana.

    Ovaj slučaj je više nego li samo “nesretni slučaj”

Comments are closed.