Otočac sa -16 ponovno najhladniji grad u Europi

Otočac/Foto:D.P.

Otočac – Grad Otočac ponovno je najhladniji grad u Europi. U Otočcu je jutros u 07,00 sati izmjereno -16 stupnjeva celzijevih ispod ništice, a slijedi ga Gospić sa -14, Daruvar i Lipik sa -13, te Sisak, Kutina, Ogulin, Varaždin sa -12 dok je u Zagrebu temperatura zraka jutros iznosila -11 stupnjeva ispod ništice. Najhladniji europski grad po informaciji Državnog hidrometeorološkog zavoda bilo je Skopje sa -14 stupnjeva.

Novih snježnih padalina jutros nije bilo, a prema DHMZ-u danas će u mnogim kopnenim predjelima u dijelu prijepodneva biti maglovito ili čak tmurno, a od sredine dana pretežito sunčano. Na istoku, u gorju i priobalju sunčano. Samo na otvorenom moru sjevernog i dijela srednjeg Jadrana umjerena i povećana naoblaka uz pokoji pljusak.

Nastavak ispod oglasa

Ceste u Lici su očišćene od snijega, iako na većini je još uvijek zaleđena sniježna kora i led, stoga se vozi sporije i otežano. Magla na pojedinim putnim pravcima smanjuje vidljivost na nekoliko metara, poglavito na velebitskimprijevojima Vratnik, Baške Oštarije i Kapela. Ličke zimske službe redovno ophode cestovne pravce u Županiji tako da je za slučaj pogoršanja vremena spremno oko 80 ralica, kamiona i ostalih radnih strojeva.

Dražen Prša