-
-

Povodom 23. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, danas su se stanovnici Grada Otočca poklonili i zapalili svijeće kod Spomenika hrvatskim braniteljima.

U spomen na žrtvu Vukovara izaslanstvo Grada Otočca predvođeno gradonačelnikom Stjepanom Kostelcom i predsjednikom GV Slavenom Prpićem, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, HV, DVD Otočac, političkih stranaka GO HDZ Otočac, HSP Otočac, MUP-a, te brojni stanovnici zapalili su lampione i odali dužan pijetet svim onima koji su svojom žrtvom utkali temelje slobodne Hrvatske.
Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac podsjetio je na stradanje Vukovara, na sve poginule i stradale, napomenuvši da se Vukovar ne smije nikada zaboraviti. Kazao je da su i danas vjerovatno u Vukovaru nekakve dvije kolone, što nije dobro za naš narod, jer i danas se po Vukovaru šetaju neki koji su učestvovali u masakrima što nikako nije u redu, pogotovo ako smo svjedoci onoga što Šešelj radi i govori u Beogradu. Danas nije dan za politiku već za dužno odavanje pijeteta i zahvale žrtvi Vukovara, kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.
Ispred Spomenika hrvatskim braniteljima zapaljene su svijeće u obliku križa pod geslom „Da se ne zaboravi „.
Dražen Prša