Otočac – Valentina Rubčić mlada spisateljica na prijemu u gradskoj kući

Ništa nebi bilo neobično da javljamo da su gradonačelnik Otočca Mario Barković i župan Ličko senjski Milan Jurković upriličili prijem za neku političko – gospodarsku delegaciju ili održali jedan u nizu svojih iscrpljujuće važnih sastanaka, no ovo je zasigurno rijedak slučaj da je to dvoje političara u gradskoj kući u Otočcu primilo jednu učenicu, Valentinu Rubčić iz Čovića, učenicu četvrtog razreda Ekonomske škole koja je napisala svoj prvi roma kao takva čini jednan, do sada skriveni talenat, od kojeg se mnogi nadaju da će nastati niz romana vrijednih pažnje. Prijemu su nazočili i Valentinini roditelji te ravnatelj Srednje škole Otočac prof. Dinko Sekula te ravnateljica Narodne knjižnice Vesna Kostelac.

Valentinin roman „Sreća je tamo gdje si ti“ ljubavni je roman u kojem „život žive“ domaći ljudi iz Otočca, Čovića, Gospića. U stvari to je roman koji je nastao po uzoru na popularne američke spisateljice sa izmišljenom fabulom koju je autorica smjestila u stvarno vrijeme.

Gradonačelnik Otočca Mario Barković iskazao je zadovoljstvo što Otočac ima nadarene mlade ljude koji su vični stvaranju hvale vrijednih spisateljskih djela dok je župan Jurković također pohvalio trud mlade spisateljice Valentine i iskazao spremnost da županija podrži buduća književna djela koja se budu stvarala na području županije.
Promocija romana „ Sreća je tamo gdje si ti „ upriličena je prije nekoliko dana u Narodnoj knjižnici Otočac, predstavljena je i u Opatiji a slijedi i predstavljanje u Zagrebu.

Knjigu je izdala udruga građana „Hrast“ iz Gunje sa nakladom od 1000 kom.

Kako doznajemo, Valentina Rubčić prionula je i pisanju drugog romana, što nedvojbeno upućije na podatak da u skoro vrijeme možemo očekivati puno „ljubavnih listova“ iz Čovića koji će biti pretočeni u neki novi roman.

Dražen Prša