Otočac – Vrlo posjećena tribina “Mladi četvrtak ”

U sklopu redovnih tribina “Mladi četvrtak” koje se održavaju u organizaciji Župe Presvetog Trojstva u Otočcu nastupili su sinoć 1.prosinca hagioterapeut Željko Pažin i komičar Željko Pervan, a tema je bila “Duhovnost i duhovitost” .

Pred šesdesetak sudionika tribinu je otvorio don Anđelko Kaćunko te između ostaloga napomenuo da mnogi imaju predrasude i zablude o duhovnosti, tretirajući kršćane kao sumorne i žalosne ljude. Biti kršćaninom znači biti svjedokom radosti.
Duhovnost je radost kršćana i beskrajna ljubav, istaknuo je moderator tribine don Kaćunko.

Nastavak ispod oglasa

Prvi je govorio Željko Pažin o svom životnom putu. Kako potječe iz jednog sela kod Virovitice, a nakon završenog ekonomskog fakulteta u Osijeku ponovno se vraća kući.Završava još jedan studij, odnosi s javnošću, i sada je upisao teologiju. Posvećuje se pisanju knjige “Duhovnošću do duhovnog zdravlja”, a knjiga prikazuje svijet fotografije, viceva i citata. Pažin je istaknuo značenje duhovnog zdravlja te da je svaka osoba jedinstvena i specifična.Gospodin Pažin donio je i tri knjige koje je poklonio prisutnima.

Pervan je snažno svjedočenje osobne vjere usmjerio ponajviše prema mladima kojima su danas, nažalost, vjera i Crkva posljednje opcije u životu. Na temelju vjerničkog odrastanja prosječne katoličke obitelji dobivaju se pogrešne percepcije da Bog kažnjava. Kod Boga nema kažnjavanja, posebno ističe Pervan, već je On duša, ljubav i milosrđe. Pozvani smo boriti se protiv zla ali i današnjeg svijeta koji nas ne želi educirati, nego robotizirati.

Pervan ističe djecu kao one koje čiste odrasle od raznih kontaminiranosti a osobni primjer obitelji s četiri kćeri ističe kao oazu s pregrštom ljubavi.

Pervan je na kraju istaknuo da se bez vjere malo tko promijenio, te ukazao na opasnost brojnih lažnih proroka koji nude svoje sumnjive proizvode.

( b )