Na vojnom strelištu Jamadol u Karlovcu održan je jučer  2. Hrvatski streljački Kup, natjecanje u streljaštvu na kojem se moglo koristiti isključivo oružje proizvedeno u karlovačkoj tvornici oružja „HS Produkt“. Samo natjecanje bilo je podijeljeno u dvije discipline: 15 metaka precizno i 15 metaka brzo gađanje. Na natjecanju je nastupilo 75 strijelaca iz cijele Hrvatske, raspoređenih u 19 ekipa.

Izvanredan uspjeh postigao je član Streljačkog kluba „Fortica“ iz Otočca Denis Mrla koji je u ukupnom plasmanu nakon ove dvije discipline osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju. U ekipnom plasmanu ekipa SK “Fortica” u sastavu Josip Dujmović, Denis Mrla i Zdravko Bogdanić osvojila je 2. mjesto.

Uspjeh strijelaca SK “Fortica” ima posebnu važnost jer je to jedina ekipa na tome natjecanju čiji su članovi koristili najmanje pištolje ikada proizvedene u HS Produktu – XD-S, S-5 (XD-S Mod. 2) i H-11 (Hellcat) koji čak niti nisu namijenjeni za sportsko streljaštvo. Dečkima iz Fortice to svakako nije smetalo!!!

M.S./Z. B.