Hrvatski moto klub Otočac svake nas godine „časti“ s izvrsnim rezultatima. To im je, čini se, prešlo u naviku. Ovi izvrsni moto-eruditi uvijek su nanovo pokazivali svoje kvalitete. Kao motociklisti, natjecatelji i kao ljudi. Iako su u svojoj sredini pomalo kao „neželjena djeca“, izvan zavičaja  moto-znalci im se klanjaju zbog svega prethodno napisanog. Tako je bilo i u Sarajevu, na međunarodnoj utrci na Bjelašnici i Igmanu održanoj protekloga vikenda. Otočki dečki (i oni malo stariji) doista su sami  vrh enduro scene na prostorima ex-Jugoslavije i šire. Međunarodno Hard Enduro natjecanje u Sarajevo okupilo je najbolje od najboljih u ovoj moto-klasi. Otočani nisu branili samo boje svojega grada, nego li i Hrvatske.  Na natjecanju su sudjelovali : Goran Bukovac, Dino Mileusnić, Alen Manjerović, Ivan Kotvica i Emil Kotvica, sin i otac. U  svojstvu izbornika i managera predvodio  ih je Dinko Gomerčić.

Ovo prestižno natjecanje pod nazivom Hard Enduro trka “Days of Revenge” održano je u organizaciji NVO Horizon na terenima Igmana i Bjelašnice.Nakon prošlogodišnje utrke koja se vozila na lokalitetu Barica i Bukovika, ovaj put je organizator premjestio utrku na olimpijske planine zbog njihove atraktivnosti i kako bi skrenuo pažnju na još jedan neiskorišteni sportski i turistički potencijal. Start i cilj Hard enduro trke „Days of Revenge“ je u Babinom dolu, ispred hotela „Bjelašnica“. Staza je duga 40 kilometara a pored nje se vozi i specijalni test na Bjelašnici sa prirodnim i umjetnim preprekama kao što su balvani, kamenje i gume. Titulu najboljeg i najbržeg vozača od 2014 godine branio je (i obranio) Tomislav Marić iz Zadra. Završetkom prvog dana Days of Revenge 2015.  kvalifikacije na specijalnom testu prologu najbrže su odvozili Milos Novakovic iz Srbije, Tomislav Marić iz Hrvatske (Zadar) i Bukovac Goran iz Hrvatske (Otočac). Najbrži BH vozači su bili Damir Hairlahović i Petar Bagarić. Kvalifikacije su prošle bez ijednog incidenta i sto je najvažnije bez ozbiljnijih povreda, uz odmah zapaženu vještinu i hrabrost otočana.

Prvog dana natjecanja od zapaženih rezultati Hrvatskih vozača iz Otočca  svakako valja izdvojiti Gorana Bukovca sa trećim najboljim prolaznim vremenom u ukupnom poretku i prvim prolaznim vremenom u klasi Hobby, Ivana Kotvicu s trećim najboljim prolaznim vremenom u klasi Hobby i Dinu Mileusnića s trećim najboljim prolaznim vremenom u klasi Expert. Vozači iz Otočca su za glavnu utrku koja se održanoj danas  izborili dobre startne pozicije pa se nadamo i dobrim rezultatima utrke. Otočani su, po običaju, vozili sjajno, muški i bez greške. Evo konačnog poretka ove međunarodne utrke u klasi Hobby:

  1. mjesto – Goran Bukovac RH), Otočac
  2. mjesto – Petar Bagarić (BIH), Podgrađe
  3. mjesto – Ivan Kotvica (RH), Otočac
  4. mjesto – Nikola Miklec (RH), Zagreb
  5. mjesto – Dominik Franjić (BiH), Uskoplje
  6. mjesto – Emil Kotvica (RH), Otočac

Dvije su kolajne otišle u Otočac, dok se predsjednik HMK Otočac Emil Kotvica morao zadovoljiti 6. mjestom, ponosan što mu je sin Ivan osvojio međunarodnu broncu.

Evo rezultata u klasi Expert:

  1. mjesto – Tomislav Marić (RH), Zadar
  2. mjesto – Miloš Novaković (SRB), Beograd
  3. mjesto – Leo Malkić (RH),Makarska
  4. mjesto – Dino Mileusnić(RH), Otočac

Ovo što se dogodilo u Sarajevu tek je još jedna niska bisera otočkih bikera. Možda će ih sada neki „odozgo“ početi više vrednovati, iako takav rejting zaslužuju već desetljećima. Njima motocikli nisu puko divljanje ili vožnja na zadnjem kotaču. Čak su i oni mlađi motociklisti iz HMK Otočac sazreli, svjesni svojih sposobnosti, sa spoznajom kako sa svojim vrlinama i vještinama pripadaju u sami vrh ovog zahtjevnog adrenalinskog sporta. Bravo dečki, i oni malo stariji. Redakcija „Lika online“ podržava vas  u nastojanjima da se izborite za mjesto koje vam u ovim sportovima svakako i pripada. U samom vrhu!!!

H.J.