Otočki studenti i dalje bez organizirane prehrane

Studentski zbor Gacke obratio se danas javnosti poradi problema vezanih uz standard studenata, konkretno uz probleme prehrane studenata. U dopisu kojega potpisuje predsjednik Bruno Ćuić stoji:

-Prije nešto manje od godinu dana skrenuli smo pažnju i počeli se aktivno baviti problemom nedostatka subvencionirane prehrane studenata u Gradu Otočcu. Tri mjeseca kasnije, Uprava za visoko školstvo nam je potvrdila obilazak Grada Otočca kako bi ustanovili mogućnosti za organiziranje prehrane.  Predsjednik Nacionalnog povjerenstva za kontrolu prehrane g. Bošnjak potvrdio nam je da su članovi krajem ožujka obavili odlazak u Otočac u potrazi za potencijalnim davateljima usluge tj. budućim menzama. Njihova inicijativa je bila organiziranje prehrane u sklopu Učeničkog doma Otočac, što i sami pozdravljamo kao dobru inicijativu. Nažalost, to iz nepoznatog razloga nije prihvatila uprava Učeničkog doma, iako su neki od korisnika doma upravo studenti.

Nastavak ispod oglasa

Osim toga, članovi Nacionalnog povjerenstva posjetili su neimenovani hotel u Otočcu gdje je vlasnica hotela (citiramo) “nakon prezentiranja zahtjeva novog Pravilnika o prehrani, u odnosu na potencijalni broj studenata konzumenata, izrazila veliku rezervu oko isplativosti pružanja takve vrste usluge”. Podsjećamo na tragikomičnost situacije – studenti Grada Otočca posebnom odlukom ministra imaju veću razinu prava prehrane, a nemaju ga gdje iskoristiti.

U dopisu dalje stoji kako su „ove informacije velik  korak nazad za studente u Otočcu a vjerujemo i za sam Grad Otočac. Unatoč tome, od rješavanja problema nećemo odustati a i g. Bošnjak nam je naknadno potvrdio da će Nacionalno povjerenstvo uskoro raspraviti o drugim, alternativnim, načinima subvencionirane prehrane“.

L.O./S. Z. G.