Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su danas kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom s područja Otočca koji se sumnjiči za dva kaznena djela i 36-godišnjakom također s područja Otočca koji se sumnjiči za jedno kazneno djelo.

Ovaj tandem se sumnjiče da su u vremenu od 24. do 26. lipnja 2022. godine u mjestu Čovići s livade ukrali 22 velike rolo bale sijena u vlasništvu 39-godišnjaka s područja Otočca. Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krađe, nadležnom državnom odvjetništvu je protiv njih podnesena kaznena prijava.

Mlađi sudionik ove krađe je 24-godišnjak koji se sumnjiči da je 18. srpnja 2022. godine posudio od 49-godišnjaka iz Otočca stroj za piljenje drva na nekoliko dana. Stroj je ubrzo prodao da bi potom lažno prikazao vlasniku da je stroj ukraden. Kako bi smirio vlasnika dao mu je 2 000 kuna kako bi ga održavao u zabludi da će ga obeštetiti ukoliko se stroj pronađe. Protiv osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave za kazneno djelo prijevare.

L. O./PULS