Tužno i svečano bilo je danas u Ličkom Osiku. Prema odluci Grada Gospića od 17. siječnja 2022. godine stadion NK „Croatia ’92“ preimenovan je u Stadion „Marin Ćaćić“. Upravo je na ovome terenu prerano preminuli Marin Ćaćić učinio prve sportske korake, revno vježbao nogomet, igrao je potom u nekoliko klubova i na Božićnom turniru koji se igrao u gospićkoj Sportskoj dvorani naglo mu je pozlilo da bi nakon tri dana kome u KBC Rijeka izgubio životnu bitku sa svega 23 godine života.

Na svečanom otvaranju preuređenog stadiona bili su danas mnogi štovatelji obitelji Ćaćić, župan ličko-senjski Ernest Petry, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, prijatelji, navijači, novinari… Govor Marijana Kustića bio je umnogome bolan, svečan i motivirajući.

-Do sada smo pomagali mnoge male klubove, klubove poput Croatie ’92. To ćemo činiti i ubuduće, posebno kada do izražaja dolaze napori i nastojanja igrača i uprave da bi se nogomet u njihovim sredinama podigao na jednu višu razinu. Marin Ćaćić je bio veliki sportaš, čovjek i prijatelj. Tim je veća tragedija koje nas je na određeni način sve zadesila. Cijeli HNS i ja osobno dat ćemo sve od sebe kako bi se ovdje stvorili još bolji uvjeti za nogomet.
Bili smo u kontaktu sa Stjepanom Ćaćićem, Marinovim ocem, za ovu prigodu, da se preimenovanjem ovog stadiona nikad ne zaboravi Marinovo ime. Bit će to stalni motiv mladim igračima da ustraju na svojem sportskom putu, rekao je Marijan Kustić čije su riječi izazvale gromoglasan pljeskom nazočnih. Stadion je proglasio otvorenim gradonačelnik Karlo Starčević.

Osim uređenih tribina stadion je dobio novo stepenište, nadstrešnicu, poravnat teren, travnjak i uređenu infrastrukturu. Nogometnim utakmicama između mladih ekipa U-11 i U-12 NK „Croatia ’92“ i NK „Plitvice“ započela je svečanost otvaranja preuređenog nogometnog stadiona. Središnji sportski događaj bila je utakmica u kojoj je domaća „Croatia ’92“ ugostila GNK „Dinamo II“ iz Zagreba. A rezultat utakmice? Za tu sitnicu se nitko nije previše brinuo, tim prije što je veći dio Like bio i ostao navijački bastion Dinama.

L. O.