Otvorena izložba Marije Puzak „Boje Mediterana“

0

U Gradskoj knjižnici Senj jučer je otvorena izložba poznate akademske slikarice Marije Puzak pod nazivom „Boje Mediterana“.

Izložba je upriličena povodom 40 godina uspješnog i plodonosnog rada umjetnice Puzak te je svojevrsna retrospektiva njezinih upečatljivih i omiljenih slikarskih motiva i tema. Kao osnovne okosnice izložbe nameću se pejzaž kao konstanta u autoričinom cjelokupnom stvaralaštvu te ekspresivna, zavodljiva boja koja snažno, ali i odmjereno te dozirano donosi omiljeni slikaričin motiv-Mediteran i more.

Oglas

-Marijine snažne slike i atraktivni koloriti podsjećaju nas kako je divno živjeti uz more i koliko su mediteranski pejzaži umjetniku snažna inspiracija koja rađa čudesna djela. Boje su dio Marijinog umjetničkog kreda, one su zarazno lijepe, mame, koketiraju, pričaju tisuću priča i zrače ljepotom i senzibilnošću. Svaka Marijina slika nosi nevidljivu zajedničku poveznicu i prepoznatljivi umjetnički rukopis, a svaka je opet toliko različita, drugačija, nevjerojatno lijepa na svoj način, posebna-baš kao i Marija, rekla je uvodno moderatorica programa i ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić predstavivši u nastavku životni i umjetnički put Marije Puzak.

Zagrebačka slikarica Puzak jedan dio godine provodi u Senju gdje je u više navrata izlagala  slike i umjetnički nakit, a Senjani su uvijek znali cijeniti i prepoznati njezinu umjetnost što se odražavalo u velikoj posjećenosti njezinih izložbi i u zainteresiranosti za njezin opus. Potvrda koliko Senjani vole i cijene Mariju nije izostala ni ovoga puta-senjska knjižnica je prilikom otvorenja ove slavljeničke izložbe bila puna posjetitelja.

Umjetnica se zahvalila svima okupljenima te napomenula da su joj među brojnim izložbama koje je imala u karijeri one senjske najdraže.

Ugodnu večer i druženje upotpunio je glazbenik Nenad Petković na klavijaturama. Izložba „Boje Mediterana“ može se razgledati sve do 1. kolovoza u radno vrijeme Gradske knjižnice Senj.

Gradska knjižnica Senj od srca zahvaljuje: Mariji Puzak na divnim slikama, Nenadu Petkoviću na sjajnoj glazbi te sugrađanima na dolasku i ugodnom druženju.

L.O./G.S.