Treću godinu za redom Policijska uprava ličko-senjska u Perušiću otvara privremenu postaju Prometne policije u prostorijama HAC-a ONC tehničke jedinice Perušić. Svečani prijavak glavnom ravnatelju Policije Zvonimiru Vugrinecu podno je načelnik Policijske uprave ličko senjske Ante Podnar. Potom se načelnik Podnar osvrnuo na povećani intenzitet prometa i putnika kroz Ličko-senjsku županiju.
-Tijekom ljetnih mjeseci dionicom A-1 kroz ovu županiju prođu milijuni putnika, pri čemu policijski službenici, nažalost, imaju znatno povećan obim poslova. Zato bih zahvalio na razumijevanju MUP-u RH, kao i HAC-u. S nama će i ovoga ljeta biti mnogi policijski službenici iz kontinentalnih županija kako bi nam pomagali u ovim odgovornim zadaćama, rekao je načelnik Podnar.
Župan Milan Kolić podsjetio je na sve veći broj turista koji pohode Hrvatsku i Ličko-senjsku županiju.
-Ovo je najljepša i najveća hrvatska županija kroz koju prolazi oko 100 km ceste A-1. Prvi kontakt stranih gostiju na granici Hrvatske je naša Policija. Ona je dispoziciji svima nama 365 dana u godini. Ona je jamstvo sigurnosti i uvijek priskače kada ustreba. Uvjeren sam da ćete sve zadane zadaće izvršiti visoko profesionalno, prvenstveno zbog vaše obuke i stečenih znanja. Novalja, Plitvička jezera, Gospić, Senj, Karlobag-samo su neke od popularnih destinacija u našoj županiji, gdje stalno bilježimo porast broja gostiju. Sve ovo dodatno obvezuje sve nas, pri čemu je posao policije iznimno složen i odgovoran, rekao je župan Kolić. Na svečanosti su bili nazočni i predstavnici općina Perušić, Brinje i Lovinac, kao i predstavnici službi za žurna djelovanja koji tijekom čitave godine usko surađuju s policijom. Prostorije u kojima će raditi policijski službenici blagoslovio je vojni kapelan vlč. Ivan Blaževac.

L. O.