U nedjelju, 01. ožujka službeno je otvorena ribolovna sezona na rijeci Gacki. Iako su se tom prigodom trebali okupiti brojni ribići, prijavljeno ih je bilo 83 iz BiH, Slovenije, Italije i Hrvatske, službeno druženje je odgođeno visokog vodostaja rijeke Gacke. Denis Lončar iz „Gacke“ d.o.o. kaže da su zbog visokog vodostaja rijeke odgodili službeno okupljanje ribića, no da će taj protokol biti upriličen za dva tjedna.
Ništa čudno, jer se i prijašnjih godina znalo dogoditi da Gacka naraste i da se tkz. službeno druženje i okupljanje ribića odgodi.
Koliki interes vlada za rijeku Gacku najbolje govore posjeti ribića iz cijelog svijeta a najviše ih je iz Slovenije, BiH, Italije, Njemačke, Austrije, Norveške, Francuske, i Hrvatske. Tijekom 2015. godine na rijeci Gacki u jednom danu zabilježeno je 60 ribića, a u mjesecu svibnju 2013. godine prodane su 832 ribolovne dozvole. Treba izdvojiti i podatak da je ribolovna sezona 2013. zapamćena po podatku da je u njoj prodano 2.200 dnevnih ribolovnih dozvola, što je i rekord po broju prodanih dnevnih ribolovnih dozvola od Domovinskog rata.
D.Prša