Otvorenje dječjeg igrališta u Donjem Lapcu

Foto: Ilustracija

Zaklada „Hrvatska bez mina“, uz podršku Općine Donji Lapac, organizira službeno otvaranje dječjeg igrališta pored kulturnog doma „Kraljica Katarina“, u ponedjeljak 15. svibnja 2017. godine, s početkom u 17.00 sati.

Zaklada HBM u okviru svog protuminskog djelovanja provodi aktivnosti psihosocijalne reintegracije u županijama s minskim problemom. U tu svrhu započela je program usmjeren na djecu, donacijama i izgradnjom igrališta, sigurnog prostora za igru i druženje.

Nastavak ispod oglasa

Općina Donji Lapac je tijekom obrambenoga Domovinskog rata bila okupirana te minirana prema granici s Bosnom i Hercegovinom, a na prostoru Općine još uvijek postoji minski sumnjivo područje od oko 18 km².

Na području Općine je oko 200 djece predškolske dobi te 93 učenika koji pohađaju osnovnu školu. Općina ne posjeduje niti jedan adekvatan sportsko-rekreativni prostor za djecu i mlade kao niti jedno dječje igralište. Postavljanjem dječjeg igrališta u okviru prostora kulturnog doma „Kraljica Katarina“ stvara se dodatni sadržaj za djecu i mlade.

Na otvorenju igrališta pozdravnim govorima obratit će se župan Ličko-senjske županije Milan Kolić, v.d. ravnatelj Ureda za razminiranje Vlade Republike Hrvatske Hrvoje Debač, v.d. ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Ante Brkljačić, zamjenik načelnika općine Donji Lapac Miro Tomić te predstavnici donatora – Robert Kajušić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade HBM, koji je i sam stradao od mine, te ravnateljica Zaklade HBM Marija Breber.

L.O.