Otvoreno klizalište u Korenici

-

-

Danas je u Korenici otvoreno klizalište koje će stanovnici općine Plitvička jezera, pa i šire, moći koristiti mjesec dana. Kako klizalište ne „gostuje“ u Korenici svake godine, najviše veselja i radosti iskazali su najmlađi, koji su prvi uletjeli na ledenu podlogu u novim novcatim klizaljkama koje su mogli iznajmiti za izlazak na led. Kako je rekao načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić prigodom otvaranja klizališta, namjena klizališta je prvenstveno za djecu koja će ga koristiti tijekom praznika tako da će imati gdje se zabavljati i doživjeti nešto novo.
„Uz naše najmlađe i stanovnike općine Plitvička jezera, imamo i dosta turista koji dolaze na doček Nove godine pa smo i njima upotpunili boravak s nečim novim i sadržajnim. Zahvaljujem Turističkoj zajednici koja je djelom sudjelovala u organizaciji, našem župniku Zebi i tvrtki „Pergament“ koji su nam osigurali prostor“ – kazao je načelnik Luketić.
Inače, klizalište je veličine 200 kvadrata, u isto vrijeme može primiti 50 klizača, a na raspolaganju je 79 novih klizaljki s brojevima od 26 do 45. Po satu klizanja naplaćuje se 10 kuna i sav novac koji se sakupi iskoristit će se u humanitarne svrhe kako bi se pomoglo najugroženijim obiteljima. Klizalište je otvoreno svaki dan od 11,00 do 21,00 sati.
Ovih blagdanskih dana u općini Plitvička jezera društvene sadržaje podignuli su na veću razinu jer je do izražaja došao socijalni i društveni aspekt, u čemu je posebno doprinos dala „Mala scena plitvička“ koja je bila nositelj brojnih događanja.
Dražen Prša

 

Nastavak ispod oglasa