Outward Bound-škola koja priprema mlade za izazove svakodnevnog života

Od jučer pa do 22. kolovoza u Edukacijskom centru Outward Bounda u Velikom Žitniku održat će se novi petodnevni ekspedicijski program u prirodi za djecu i mlade iz cijele Hrvatske. Program koji je financiran od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u obliku jednokratne podrške, usmjeren je djeci i mladima iz sustava socijalne skrbi te razvija njihove osobne i socijalne vještine. Program je potpuno besplatan za sudionike.

Više o ovome programu rekla nam je predsjednica Outward Bounda za Hrvatsku i voditeljica programa Lovorka Šimunec.

Nastavak ispod oglasa

-Program će se odvijati s dvije grupe korisnika, mlađe dobi 11-13 godina, te starija 14 – 18 godina. Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od tisuću polaznika u svoje inovativne programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života, rekla nam je Lovorka.

Polaznici ove vrste edukacije pohodit će šume, rijeke, špilje i okolicu Velikog Žitnika, taborovati na ličkim terenima i na taj način se uhvatiti u koštac s brojnim izazovima prirode, a sve kroz timski rad i oslanjanje na članove svoje grupe.

L. O.