Outward Bound u Velikom Žitniku ponovno ugošćuje međunarodne volontere iz Portugala, Španjolske, Rumunjske i Latvije

0

Outward Bound ponovno ugošćuje međunarodne volontere – u edukacijskom centru u Velikom Žitniku volonteri iz Portugala, Španjolske, Rumunjske i Latvije provodi 17 dana volontirajući u lokalnoj zajednici. Njih 23, u dobi od 18 do 30, sudjeluje i na radionicama održivog načina života, recikliranja, prerade i ponovne uporabe otpadnih materijala s ciljem stvaranja novih, inovativnih i funkcionalnih proizvoda. Također će se upoznati s tehnikama kompostiranja i reduciranjem otpada nastalih tokom pripreme i konzumacije hrane – sve u svrhu upoznavanja urbanih sredina s održivim načinima života.

Radionica o održivom načinu života, fotografija: Pablo Amores Montaño

Projekt je financiran iz programa Europskih snaga solidarnosti s ciljem razvoja socijalnih vještina kod polaznika kao što su suradnja, vođenje, planiranje i organizacija u radu u internacionalnim timovima kao i općenito u životu, a sudjelovanje na projektu za polaznike je potpuno besplatno.

Oglas

Volonteri će također naučiti raditi i s raznim alatima te svojim proizvodima od drva doprinijeti OBC edukacijskom centru kako bi poboljšali njegovu funkcionalnost za buduće generacije. Sudjelovat će i u pomoći članovima lokalne zajednice i radnim akcijama u organizaciji „Pčelice“ u Gospiću.

L.O./OB