Kako je i bilo planirano danas je počelo okupljanje „spaček-karavane“ u auto-kampu „Velebit“ na Baškim Oštarijama. Okupljanje ekipa legendarnih auta iz ’50. i ’60. godina prošloga stoljeća organizira Hrvatski Citroen klub iz Samobora. U prvoj grupi spaček-hodočasnika stigao je i predsjednik kluba Goran Skrbin.

-Večeras nas je u Liku stiglo manje od 10., u sklopu rallya 2CV Citroen. Sutra očekujemo preostale sudionike karavane od ukupno 30 spačeka. Među njima i desetak sudionika iz Kopra. Prema planu boravka posjetit ćemo mnoga važna mjesta na Baškim Oštarijama i Velebitu poput sirane, vidikovca kubus, Premužićeve planinarske staze, puta za Dabar, uživat ćemo i u delicija ovdašnjeg  hostela… S nama će biti i spaček kakvoga je vozio i legendarni James Bond, agent 007. Ovdje smo zahvaljujući Općini Karlobag, Turističkoj zajednici Karlobag i poduzeću „Vegium“. Obišli smo pola svijeta. Ove godine po šesti puta organiziramo ovakav rally. Ovoga ljeta u Samoboru očekujemno oko 3 000 spačeka iz cijeloga svijeta. Bit će to veliki festival i druženje, uz kampiranje, dobru glazbu i zabavu. Kao što nam je kraljnji cilj ovoga vikenda dobro se zabaviti na Baškim Oštarijama. Koncem kolovoza organiziramo još jedan rally, odnosno karavanu spačeka koja će ići Jadranskom magistralom, a jedno od noćenja također će biti u auto-kampu na Velebitu. S nama će biti prijatelji iz cijele Europe, obožavatelji i vlasnici spačeka, rekao je predsjednik kluba Goran Skrbin.

Gdje kod se pojave ovi mali, ali uvijek atraktivni Citroeni, posvuda plijene simpatije vozača i prolaznika. Njihovi vlasnici se jadaju da je ponekad „nemoguća misija“ pronaći rezervne dijelove, ali zbog ogromnog broja spačeka diljem Europe i svijeta vlasnici i fanovi ovih atraktivnih jurilica svoje ljubimce uvijek održavaju u TOP formi.

GS press/L.O.