Ovih dana će stambeno naselje Kunjača ponovno oživjeti

Nakon brojnih „papirnatih“ peripetija i kroničkog nedostatka novca od strane, sada već pretprošle, Vlade RH sada se vide prve konture budućeg stambenog naselja Kunjača kod Perušića. Novinari koji su pratili administrativno-financijski „hod po mukama“ vezan uz ovaj projekt mogli su se uvjeriti kako se „netko tamo gore“ prije 3-4 godine svojski trudio kako bi Kunjača kasnila. Lani je napokon sve krenulo sa zamalo mrtve točke.

Načelnik Općine Perušić Ivan Turić-Bećar je sa svojim suradnicima ovim povodom bio na mnogim vratima resornih ministarstava. Kako danas ističe: Kunjaču više ništa ne može zaustaviti!

Nastavak ispod oglasa

-Pod krovom je trenutno 9 kuća u Kunjači. Za koji dan kreće gradnja još 13 objekata. Do konca ove godine vjerujem da će se u različitim fazama naći do 50 kuća, odnosno pola od ukupnog broja planiranih stambenih jedinica toga naselja. Ovo je jedan od načina da na području općine Perušić zadržimo mlade obitelji. U različitim fazama realizacije je i nekoliko projekata s kojima ćemo poboljšati kvalitetu života naših građana i otvoriti toliko očekivana nova radna mjesta, ističe načelnik Ivan Turić-Bećar. Ovome svakako treba dodati nekoliko projekata apliciranih za sredstva fondova Europske unije, od kojih su neki već odobreni.

L.O.