MUP

Danas smo već pisali o dvostrukim mjerilima policije u slučaju Krmpotić – Šutić i Veleučilišta Nikola Tesla. Donosimo novu priču koja eklatantni prikaz dvostrukih mjerila!

Prije nešto više od godine dana Vlatka Ružić iz Otočca prijavila je prijetnju na kućnom pragu i nasrtaj automobilom od strane očuha bivšeg dekana Veleučilišta Nikola Tesla Aleksandra Skendžića. Taj slučaj nije rezultirao pritvaranjem niti pokretanjem kaznene prijave protiv gore spomenutoga zbog nedostatka dokaza.

Je li policija postupila profesionalno i pronašla tragove kočenja u Brušanima? Je li uopće napravljen očevid?

Jučerašnji potez policije dokaz je dvostrukih mjerila. Načelnik Karlobaga Ivan Tomljenović pritvoren je jer je službenim automobilom “opasno” pretjecao Milu Milinovića iz Cesarice. Zatvoren je na osnovu izjave Mile Milinovića. Iako je u autmobilu imao svjedoka koji je demantirao Milinovićeve optužbe to Tomljenoviću nije bilo dovoljno da ga puste iz policije prije izlaska pred DORH.

Postavlja se pitanje kako policija radi toliku razliku u postupanju? Nadalje Mile Milinović lokalnom portalu je izjavio da je imao naglo kočenje.. U razgovoru sa prometnim stručnjacima dobivamo logična pitanje? Ako je navod Milinovića točan gdje je dokaz naglog kočenja i bilo kakav materijalni dokaz? Je li policija uopće napravila očevid na mjestu “opasnog” pretjecanja.

Neslužbeno doznajemo za još jedan propust u policijskoj istrazi. Tomljenović je za prijetnju prema policijskom izvještaju medijima bio prijavljen dva puta, u prosincu prošle godine i nakon “opasnog” pretjecanja. Nadalje doznajemo da policija Tomljenovića zbog prve prijetnje mobitelom nije uopće pozvala na razgovor. Ovaj slučaj otkriva brojne nelogičnosti.

Uskoro opširnije…

L.O.