Imena trojice zaslužnih Otočana u budućnosti će se češće spominjati u nazivima ulica i gradskoga trga, a odluku o tome donijelo je Gradsko vijeća grada Otočca na zadnjoj sjednici GV Otočca.
Središnji gradski trg u Otočcu , ispred zgrade Gackog pučkog otvorenog učilišta, inače trg za brojna gradska događanja dobiva ime po prvom otočkom gradonačelniku Draženu Bobincu.
Dražen Bobinac, rođen 1953, a preminuo 2010. Godine, bio je veterinar po struci, postaje poznat po svojoj političkoj karijeri. Bio čovjek koji je obilježio povijest jednog vremena, vremena kada se stvarala samostalna i nezavisna država Hrvatska. Osnovao prvi odbor HDZ-a na području Gacke, Like i Krbave u siječnju 1990. Na prvim demokratskim izborima izabran za zastupnika u Sabor, a potom i za zastupnika u Vijeće republika i pokrajina tadašnje SFRJ. Osvojio je kasnije i tri mandata saborskog zastupnika. Bio je aktivno uključen u obranu domovine i pregovore sa JNA vezano za mirnu reintegraciju. Za doprinos u obrani zemlje promaknut je u čin brigadira i nositelj je višestrukih odlikovanja predsjednika Republike. Godine 1993., izabran je za prvog gradonačelnika grada Otočca te je dužnost obnašao u 3 mandata , a u poslijeratnom razdoblju i dužnost Vladinog povjerenika za općinu Vrhovine. Njegovi sugrađani i Ličani pamtit će ga kao gradonačelnika koji je gradio mostove, ne samo one brojne na rijeci Gacki, nego i mnoge mostove među ljudima zauzimajući se za mir, razumijevanje, dogovor i snošljivost u teškim ratnim vremenima.
Iako je Draženu Bobincu izrađena i kamena bista, još uvijek se lome koplja gdje je najbolje mjesto da se ona postavi. Jedni su zagovaratelji opcije da to bude u „Parku memorije“ iza crkve Presvetog Trojstva u Otočcu dok su drugi stava da bi bista trebala biti postavljena ispred zgrade Poglavarstva Grada Otočca.
Svoju ulicu u Otočcu dobio je i Mate Čop, dugogodišnji direktor Industrogradnje, jedan od zaslužnika koji su ostavili neizbrisiv trag u gospodarskom životu Like i dali trajni doprinos njenom razvoju i napretku.
Ulica koja se od ulice Biškupljak odvaja lijevo i vodi prema rodnoj kući književnika Josipa Barkovića nositi će njegovo ime. Na taj način odaje se poštovanje otočkom književniku rođenom 1918. koji je osnovno i gimnazijsko obrazovanje završio u rodnom gradu a nastavio na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je urednik u Radio Zagrebu, kulturnih rubrika u dnevniku Naprijed i Vjesnik, glavni urednik u poduzećima Lykos i Epoha, te umjetnički rukovoditelj Jadran filma….
Dražen Prša