Ovog vikenda najpijaniji je bio Gospićanin, a u Gospiću i žestoki fajt!

Vikend iza nas je na području Policijske uprave ličko-senjske bio u znaku jednog kazneno djelo, osam prometnih nesreća i četiri narušavanja javnog reda i mira.

U razdoblju od 1. svibnja do 3. lipnja 2017. godine u Ostrvici, Grad Gospić, nepoznati lopov provalio je u garažu u vlasništvu 81-godišnjaka iz Zagreba iz koje je ukrao razni alat.

Nastavak ispod oglasa

Dogodile su se i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje (2 – jedna osoba teško, jedna lakše ozlijeđena) i Karlobaga (1 – jedna osoba teško ozlijeđena).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Novalje (2), Gospića (1), Otočca (1) i Korenice (1).

Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama koje su se dogodile u subotu:

na državnoj cesti broj 8, u Lukovom Šugarju, Općina Karlobag, dogodila se prometna nesreća kada je 51-godišnji slovenski državljanin, upravljajući motociklom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, pretjecao osobni automobil a da se prethodno nije uvjerio da to može izvršiti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, prešao u prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te je prednjim dijelom svog motocikla udario u prednji dio motocikla zagrebačke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 56-godišnjak iz Velike Mlake.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđena oba vozača motocikla, a protiv slovenskog državljanina će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 150 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 14 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Gospiću, kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.59 g/kg).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem i omalovažavanjem službene osobe na području Novalje (1), tučnjavom na području Gospića (1), te svađom i vikom na području Gospića (1) i Senja (1).

P.U./L. O.