Ovoga vikenda opet svi na snijeg!!!

Uz neznatne promjene nastavlja se serijal niskih temperatura zraka i vrijeme bez oborina. Bura je posvuda u slabljenju, promet je normaliziran pa je vikend pred nama svakako u znaku sportova na snijegu.

Skijalište na Mukinjama u NP Plitvička jezera ima relativno kratku skijašku stazu tzv. obiteljskog tipa (400 m). To je svakako razlog da se ondje okupljaju skijaši koji ne razmišljaju o svjetskim kupovima i natjecanjima. Pored skijališta je i sanjkalište, a sve je to u blizini bistroa gdje se uglavnom zadržavaju bodritelji sportaša i domaćih delicija. Kuriozitet koji rado prihvaćaju stalni gost jest i noćno skijanje pod reflektorima. Prošloga vikenda skijalište na Mukinjama orilo se od glasova posjetitelja iz obližnjeg Bihaća, Slunja i Karlovca.

Nastavak ispod oglasa

Rekreacijski centar Baške Oštarije  prošloga je vikenda bio odlično posjećen. Osim skijaša koji vole dulje staze, tu je kraća staza za početnike i odlično uređeno sanjkalište. Vučnica je u funkciji, Planinaka kuća za iznajmljivanje opreme i okrjepu također. Baške Oštarije sve više otkrivaju ljubitelji snježnih sportova iz Splita, Šibenika i Trogira, dok su Zadrani počeli dolaziti u punim autobusima. Ovaj rekreacijski centar jedini je u Hrvatskoj koji uza sve nudi i jahanje, kao i vožnju u velikim saonicama s konjskom vučom.

L.O.