Ovoga vikenda završava „Like Lika Festival“

0

U  prvom tjednu mjeseca kolovoza svjedočili smo specifičnom glazbenom serijalu pod nazivom „Like Lika Festival“. Prebogata kulturna baština povezala se kroz sakralnu glazbu i mjesta gdje je ona izvođena. Vrsni hrvatski glazbenici nastupili su u Brinju, Karlobagu, Gornjem Kosinju, Smoljancu, da bi ciklus sutra završili u Gospiću

Hrvatska udruga Ars Organi Sisciae, u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Dr. Ante Starčević u Gospiću, a uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Ličko-senjske županije, Grada Gospića i Općina Brinje, Karlobag, Perušić i Plitvička jezera – pokrenula je novi festival suvremene i ozbiljne glazbe pod nazivom „Like Lika Festival“.

Oglas

Preostala su još dva koncerta koji će se večeras i sutra održati u Smoljancu, odnosno u Gospiću. Večeras, 7.  kolovoza od 20 sati kapela sv. Ivana Krstitelja u Smoljancu ugostit će Ansambl „Early Delight“.

Završni koncert ovoga serijala najavljen je za sutra, 8. kolovoza od 20 sati kada će katedralom Navještenja blažene djevice Marije u  Gospiću nastupiti Margareta Klobučar, sopran Diana Grubišić Ćiković, harfa i Alen Kopunović Legetin, orgulje.

L.O.