I ove je godine Muzej Like Gospić dobro organizirao manifestaciju „Noć muzeja 2021.“. Posjetitelji su na tri lokacije mogli besplatno uživati u ponuđenim vrlo bogatim sadržajima. U Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu bio je izložen stalni postav i omogućeno razgledavanje svih dostupnih sadržaja vezanih uz život velikog učenjaka, dok je u gospićkom kinu „Korzo“ prikazivan film dokumentarac o Tesli pod nazivom „Kad sam bio dječak“. Muzej Like Gospić je ponudio mnoštvo sadržaja dostojnih pažnje posjetitelja. O tome je govorio kustos-povjesničar Ivan Kovač.
-Povodom ovogodišnje Noći muzeja smo po pitanju epidemioloških mjera izostavili zaobišli standardno otvorenje pa smo za posjetitelje pripremili nekoliko postava. Tu je naš arheološki postav koji obuhvaća antiku i srednje vijek, na katu je jedna galerija, na raspolaganju posjetiteljima je naša lička kuća „brvnašica“ s etno zbirkom. U Maloj sali imamo postavljenu izložbu Hrvatskog speleološkog saveza gdje su izložene vrlo atraktivne fotografije serijala „Vode podzemlja“, istaknuo je Ivan Kovač.
Od ravnateljice Tatjane Kolak doznali smo kako je na projekciji filma o mladosti Nikole Tesle u kinu „Korzo“ bilo 20-ak posjetitelja, na drugoj projekciji tek nešto više. Tako je večerašnja Noć muzeja u Gospiću najviše bila u znaku korone i povremeno vrlo jake kiše i bljuzge.

L. O.