Oživjela su Plitvička jezera

Ovaj naslov poput priloženih fotografija dovoljno govori o trenutnom stanju u našem najljepšem nacionalnom parku.Do unatrag nekoliko dana potpuno pusta Plitvička jezera sada pružaju sasvim drukčiju sliku. Sve je više posjetitelja koje istaknuti natpisi podsjećaju kako s koronom još uvijek nije sve gotovo.

Čini se kako besprijekorna čistoća vode, flore, faune i zraka pomalo opija ljude pa se povremeno zaborave. No, tko će zaljubljenim parovima pojašnjavati da koronavirus ne šire biserna Plitvička jezera sa svojim sadržajima, nego li sami ljudi?

Uoči dana „D“ mnogi su bili skeptični u svezi ponovnog otvaranja Plitvičkih jezera za posjete. Danas su bili stalno zauzeti elektro-brodovi na Kozjaku. Zbog propisane distance putnika. Prigušeno zujanje brodskih motora zazvučalo je kao tokata izmješana s ljudskim glasovima. Jer i danas je posvuda bilo gostiju. 

Najave za ovaj vikend su za mnoge potencijalne posjetitelje pomalo otužne. Uprava parka objavila je kako su već danas  rasprodane sve online ulaznice za subotu i nedjelju. Koliko god nam se to činilo nepošteno, ovo je tek jedan u nizu pozitivnih učinaka kako bi ispoštovale sve epidemiološke mjere, ali i  smanjile nekadašnje nesnosne gužve na Plitvičkim jezerima.

Od glasnogovornika ove ustanove Ognjena Borčića, koji nam je i ustupio fotografije doznajemo da je Park nakon ponovnog otvorenja overbookiran. Zadovoljstvo domaćih posjetitelja koji po pristupačnim cijenama mogu pogledati ovaj djelić raja je neizmjerno.

Ukoliko želite osigurati “mjesto u prvom redu” svoje ulaznice za sljedeći tjedan rezervirajte na ticketing.np-plitvicka-jezera.hr . Na taj način sami definirate dan, sat i ulaz u Park, a što je najvažnije nema čekanja niti gužvi.

L.O.