U organizaciji udruge „Švički slap“, Turističke zajednice Grada Otočca, svesrdnu pomoć DVD Otočac i pod pokroviteljstvom Grada Otočca, na Švičkom je jezeru Šime Strikoman „okinuo“ svoju 473. Milenijsku fotografiju koja je činila oblik „Švičke pastrve“, dugačke oko 40 metara, a sve u sklopu manifestacije ” 1. Ivanjski dani u Švici”.
473. Milenijskoj fotografiji Šime Strikomana prethodilo je mnogo toga, natjecanje kadeta i seniora SRU „Gacka“ u ulovu ribe na plovak, a potom uz mnoštvo šale, pjesme i plesa i natjecanje 20-tak ekipa u spremanju najmaštovitijeg i najboljeg roštilja.
Iako je važno učestvovati, pogotovo u ovakvoj, po prvi puta organiziranoj manifestaciji, koja je ostvarila „pun pogodak“, prvenstveno zahvaljujući zalaganjem i trudu Udruge „Švički slap“, ali i drugih, treba izdvojiti da je najbolja ekipa u pripremanju roštilja bila „Team za pojist i popit“, druga „Krasno“ i treća“ Volonteri Kuterevo“. Njih je TZG Otočca nagradila sa knjigama „Švica“ dok su nagrade najboljima dodijelile i Udruga „Švički slap“, „Gacka“ d.o.o., i JU NP „Sjeverni Velebit“.
Dražen Prša