Pala je slaba kiša, redukcija ukinuta iz tehničkih razloga

Zbog situacije vezane uz opskrbu vodom  potrošača na širem području Općine Brinje načelnik Zlatko Fumić s najbližim suradnicima u stalnom je kontaktu s poduzećem „Vodovod“, kao i s brojnim građanima koji već dulje vrijeme zbog suše imaju probleme s vodo opskrbom jer nisu priključeni na vodovodnu mrežu. Jučer je na tome području pala manja količina kiše koja nije znatnije popravila hidrološku situaciju pa je nakon održanog sastanka i obilaska terena načelnik Fumić s direktoricom Vodovoda Ružicom Blažanin odluku o prekidu redukcije vode iz nekoliko razloga.

-Stanje je kaotično jer na izvorištima nema vode. Međutim donijeli smo odluku da se prestaje s redukcijama vode budući da one  prouzrokuju velike štete na vodovodnoj mreži, a rezultati nisu zadovoljavajući  jer se stanje na izvorištima ne popravlja. Svi oni koji imaju problema s nedostatkom vode neka se obrate u Općinu jer je Općina već donijela odluku o sufinanciranju prijevoza vode. Nadalje, moram napomenuti da ćemo osnovati Povjerenstvo koje će obići problematične slučajeve i probati iznaći rješenje. Također, gđa. Ruža Blažanin mi je napomenula kako je pravovremeno obavijestila poljoprivrednike koji drže stoku da sami stvore zalihe vode za krizna razdoblja. Napominjem kako je naša vodovodna mreža zastarjela i trošna te se zbog učestalih kvarova događaju veliki gubici vode, rekao je načelnik Zlatko Fumić.

Nastavak ispod oglasa

Poduzeće „Vodovod“ ima svega četvero  zaposlenih pa je s tako malim brojem radnika nemoguće održavati cijeli vodovodni sustav Općine Brinje.

 A.M./M. S.