„Pali, gasi“ da bi bio u trendu

Nedugo našon što smo objavili tekst vezan uz, po našem skromnom mišljenju, bezrazložnu potrošnju struje za blagdanske ukrase u Gospiću, s reagiranjem  nam se obratio gradonačelnik Karlo Starčević. Reagiranje smo objavili u cjelosti. U tom dopisu je gradonačelnik uložio dosta truda da bi nam pojasnio kako se npr. u Vatikanu božićne jelke skidaju tek 2. veljače pa će nam on priuštiti svjetla za produljene blagdane jer smo mnoge Božiće izgubili u nekim davnim vremenima.

Ovim putem iskreno zahvaljujemo gradonačelniku na iskazanom trudu. Čini se da u ono što je napisao, a mi odmah uredno i objavili, ne vjeruje niti autor tih redaka. Zašto? Pa već sutradan nakon što smo objavili to reagiranje ugašena su  u Gospiću sva blagdanska svjetla, adventski vijenac, svjećice na velikoj jelki u središtu grada… Ako smo se mi drznuli i u svojem tekstu javno upitali tko će platiti račun za el. struju u tome nepotrebnom svjetslom bahaćenju, još više nas čudi da je gradonačelnik odmah reagirao i sutradan dao pogasiti svjetla za koje smo ga mi i prozivali.

Nastavak ispod oglasa

Unatoč svemu zahvaljujemo se na vrlo detaljnom pojašnjenju kako mi katolici trebamo slaviti advent i Božić. Za koje zrnce znanja više, nikada nije kasno.

L.O.