Polugodišnji proračun Grada Otočca na zadnjoj je sjednici Gradskog vijeća Otočca prihvaćen jednoglasno. Analizom proračuna moglo se utvrditi da je proračun izvršen u iznosu od 14,5 milijuna kn ili 37,32 posto, no treba uzeti u obzir činjenicu da su u prvih šest mjeseci tekuće godine prihodi uvijek smanjeni.
Kad je riječ o rashodima oni iznose 8,2 milijuna kuna i kad se od prihoda oduzmu rashodi dobije se 6,1 milijuna kn, što čini dio koji je ostao u proračunu za prvih šest mjeseci ove godine.
“Analizirajući gubitak Grada Otočca koji je sa danom 31.12.2014. godine iznosio 10,2 milijuna kn, i ako se odbije 6 milijuna kn sadašnjeg dobitka u proračunu, Gradu Otočcu „za vratom visi“ još dug od 4,2 milijuna kn. Potrebno je izdvojiti da će dio sredstava kao ostatak dohodaka u prvih šest mjeseci ove godine bit će utrošen na projekte i projektiranje ( 3 milijuna kn ) s kojima grad aplicira prema EU i drugim fondovima.
Dugovanja iz prethodnih godina značajno su smanjena, isključivo zbog racionalizacije i „pametnog“ raspolaganja sredstvima, grad posluje normalno, plaće su redovne i pazi se na svaku kunu, i što je najvažnije nema dodatnih zaduživanja” – kazao je gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.
Dražen Prša