Ilustracija

U zadnjih nekoliko godina kroz policijske anale učestalo se provlače provale, krađe i tučnjave koje su se dogodile na području Otočca. Tako su policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili više kriminalističkih istraživanja. Navest ćemo najzanimljivije.

Ispitan je maloljetnik (2002) iz Poduma zbog osnova sumnje da je počinio dvije teške krađe i krađu. On se sumnjiči da je 16. veljače 2020. godine iz jednog trgovačkog centra u Otočcu ukrao dvije motorne pile, zatim da je zajedno s 31-godišnjakom iz Poduma u vremenu od 14. do 16. ožujka 2020. godine provalio u skladišta dviju pravnih osoba sa sjedištem u Otočcu iz kojih su ukrali 210 litara pogonskog goriva, bušilicu, trimer, dvije motorne pile, tri kutne brusilice i dva akumulatora. Isti se maloljetnik sumnjiči da je 22. lipnja 2020. godine provalio u kuću iz koje je ukrao novac u vlasništvu 31-godišnjaka iz Poduma. 

Drugi  tandem čine 19-godišnjak i 25-godišnjak (obojica iz Doljana) ispitan zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. Oni se sumnjiče da su 28. svibnja 2020. godine u mjestu Škare teško ozlijedili 57-godišnjakinju. Ukrali su nesretnoj ženi janje, a kada ih je ona u tome htjela spriječiti pretukli su je na način da su je udarali rukama i nogama, a onda prilikom bijega zadnjim kotačem automobila prešli preko lijeve noge. 

Protiv osumnjičenih se nadležnim državnim odvjetništvima dostavljaju posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

L. O.