Kavijar iz Sinca već se ranije probio do trpeza Europe i Amerike, a tu je i  sušena i usoljena pastrva, dimljena pastrva, fileti… O svježoj pastrvi ne treba niti govoriti.  Tvrtka Leko d.o.o. od nedavno je ugovorila otkup fileta svježe pastrve kako bi se lansirala nova riblja pašteta. Prodaje se  ekskluzivno na policama 360 Konzumovih trgovina pa nema sumnje da su Atlantic Grupa i njezin brend „Argeta“ došli na odličnu ideju. Za ribogojilište „Leko“ d.o.o. to je priznanje zbog dva desetljeća kvalitetnog uzgoja ribe.

Tvrtka Leko d.o.o. vlasnika i direktora Josipa Leke je kupila ribogojilište u Sincu koje je bilo derutno i zastarjelo. Izgradili su nove pogone za preradu i obradu ribe, napravili pretkomore i komore za duboko zamrzavanje i dva tunela za šokiranje ribe kapaciteta 200 tona… Uz to je trebalo izgraditi i mnoštvo manjih objekata poput skladište hrane, nadstrešnica za opremu, novu branu, rekonstruirati mrjestilište i rastilište itd.

Ribogojilište u Sincu oduvijek je poznato po autohtonoj potočnoj pastrvi i kalifornijskoj pastrvi. Josip Leko je  ponosan na stalni porast proizvodnje vrhunske pastrve jer njegov ribnjak godišnje proizvodi vlastitu mlađ u broju od 2 000 000  jedinki i oko 200 tona  konzumne  pastrve.  Zajedno s Atlantic Grupom  i Konzumom pothvat je ovo koji posebno veseli  jer bi trebao biti početak dugogodišnje uspješne suradnje.

L. O.