Pčelarima dodijeljene diplome

Jučer je u Kulturno informativnom centru Gospić održana svečana dodjela diploma polaznicima edukacije za zvanje pčelar/pčelarka.

Programom potpora razvoju poljoprivrede na području Ličko-senjske županije 2016- 2020 godine među ostalim mjerama obuhvaćeno je i poticanje edukacija i stručnog osposobljavanja poljoprivrednih proizvođača za rad na poljoprivrednim gospodarstvima

U sklopu provedbe navedene mjere Ličko-senjska županija i Srednja škola Bedekovčina sklopili su krajem 2017. godine Ugovor o izobrazbi za zvanje pčelar/ka na području Ličko-senjske županije. Voditelj stručnog dijela programa izobrazbe bio je dugogodišnji profesor Agronomskog fakulteta Zagreb prof. dr. sc. Nikola Kezić.

Cijena programa izobrazbe po polazniku iznosila je 3.000 kn, od čega je Ličko-senjska županija sufinancirala po 1.000 kn po polazniku.

Trajanje izobrazbe za zvanje pčelar/ka, iznosilo je 120 nastavnih sati, podijeljenih u tri dijela: teorijski dio, vježbe i praktična nastava.

Izobrazba za zvanje pčelar/ka je provedena u periodu od 15. 01. 2018. do 15. 05. 2018. godine u Gospiću, a uspješno su je završila ukupno 23 polaznika s područja Ličko-senjske županije.

Diplome pčelarima je podijelio župan Darko Milinović.

N.M.