GOSPIĆ – Udruga “Pčelice” i Udruga DND grada Gospića obilježit će danas Svjetski dan svjesnosti o autizmu. U 12 sati sa Trga Stjepana Radića skupa sa sugrađanima, vrtićkom i osnovnoškolskom djecom pustit će se 600 svjetloplavih balona. Baloni će poletjeti u zrak s ciljem da prenesu poruku “Poštovanje, prihvaćanje, uključivanje” s naglaskom na prihvaćanje. Život djece s autizmom, kao i sve djece koja imaju drugačije potrebe može biti kvalitetan i dostojanstven uz primjereni cjeloživotni edukacijski pristup, podršku obitelji i stručnjacima koji rade s djetetom, te pružanje potrebnih i odgovarajućih usluga u okviru zajednice i poticanjem pozitivnog stava u društvu.
– Želja nam je da i naša djeca a kasnije odrasli ljudu budu prihvaćeni od strane svakog sugrađanina, da budu aktivni i korisni u okviru svojih mogućnosti u svojoj zajednici te da žive svoj život dostojan svakog čovjeka. Uz otvorenu komunikaciju svih aktera, aktivnu želju da se pomogne i kvalitetnu suradnju moguće je da zajednica našeg grada postane pozitivan primjer kvalitetnog života ljudi, svih ljudi od kojih niti jedan nije isti kao neki drugi. Svi smo različiti, a prihvaćanjem različitosti postajemo bogatiji i jednostavno bolji, ističu u udrugama.

Svakako danas posjetite trg Stjepana Radića i svjetloplavim balonom pošaljite poruku da poštujete, prihvaćate i uključujete svaku osobu.

L.O.